VestRum samler Naturens Dag 2016 langs Hover Å

Naturens_Dag_2016_logoSøndag den 11. september er det Naturens Dag 2016 fra klokken 10 til 16.  Rundt i hele landet foregår der arrangementer på denne dato. Naturens Dag er en mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. Årets tema er “Naturen uden alder”. I den nordlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune er en række meget forskellige interessenter gået sammen om at arrangere Naturens Dag Langs Hover Å 2016.

Arrangørerne er Lyngsmoseforeningen, Krywilygård, Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening, Hee Lokalråd, Fiske-og Familiepark West og Sct. Georgs Gildet, Ringkøbing.

Hele dagen bliver der fiskeri og ”tørkast”. Der bliver mulighed for at ryge sin fisk. Bålhuset ved Heebro bliver udgangspunkt for en vandretur langs åen eller kanosejlads på Hover Å. Hele dagen kan der bages snobrød og der kan købes pølser og brød. Fra Ølstoftlejren udgår der guidede vandreture langs den gamle landevej og til de fredede studefolde i familieparken. Det er Ernst Munch fra Hee Lokalhistoriske Arkiv, der er guide. Du har også mulighed for en tur på hesteryg langs med Hover Å.

I Fiske- og Familiepark West er der mulighed for at bruge trampolin, hoppepude, svævebane, vandcykler og meget andet, da hele parken er åben. Der bliver også mulighed for en beachvolleyball-kamp. Er du sulten, har cafeteriaet åbent hele dagen.

Ved Lyngsmosefæstningen er der rundvisning klokken 10.00 og klokken 14.45. Fra Lyngsmose shelterplads bliver der kanosejlads mod Hee klokken 11.30. Kanosejladsen sker på eget ansvar. I hver kano skal der være en person over 18 år, så det er en oplagt familieaktivitet. Klokken 11.30 bliver der mulighed for at tage med hestevogn fra Kvindhøjene til aktiviteterne i Hee.

Du kan frit vælge mellem alle aktiviteter og de er gratis, men ved nogle af aktiviteterne er der begrænsede pladser. Forfriskninger skal dog købes. Du kan være der hele dagen eller bare prøve det du har lyst til. Hele familien kan møde op, en klub, en forening eller du kan komme alene. Bemærk dog at børn ikke kan sejle alene i kano.

Tag med på en lille historisk rejse i området omkring Hover Å
Turen begynder ved Ølstoftlejren, hvorfra vi går over til Heebro Plantage. Her går vi en lille tur ad den gamle vej fra Hover til Hee, medens der fortælles om plantagens opståen i de meget ujævne indlandsklitter, som er dannet af de voldsomme vestenstorme.

Derfra fortsætter vi til familieparken med fortælling om dens opståen på et levn fra istiden for 130.000 år siden.

Og vi slutter ved de fredede studefolde. Her fortælles om studedrivernes anstrengende liv, når de drev stude fra Holstebro og Thy for at få dem solgt på markeder i det nordtyske område. Og om den død, driverne trak efter sig, da de blev smittet med den farlige pest.

Ligeledes fortælles om dannelsen af Hover Ådal og om tre store naturkatastrofer, som fik indflydelse på åen og folkene langs den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *